Siteplus

SİTE ve APARTMANLARDA KIŞ HAZIRLIKLARI

Kış aylarının site ve apartmanınız için rahat geçmesini istiyorsanız bazı tamir ve bakım işlemlerini hava koşulları zorlaşmadan önce tamamlamalısınız.

Öncelikle ısıtma sisteminin bakımını yaptırmalısınız. Bakım sırasında kazan, brülör, baca, sirkülasyon pompaları gibi sisteme ait tüm parçaların kontrol edildiğinden emin olun. Isıtma sistemi ayarlarının kışa uygun hale getirilmesi gerektiğini de unutmayın. Kat sakinlerinin petek ve kombi bakımını yaptırmaları da ısı maliyetinin azalmasına yardımcı olacak ve teknik hacimlerin ömrünü uzatacaktır.

Su tahliye sistemlerinin temizlenmesi de gereklidir. Yağmur oluklarında ve çatı iniş borularında tıkanma olup olmadığını kontrol ettirin. Çatı bakımınızı tamamlayın. Yerdeki ızgara ve mazgalların açık olduğundan emin olun.

Havuzlu siteler için kış hazırlığı ayrı önem taşır. Çünkü kışın bakımı yapılmayan havuzlar yazın maliyetli sorunlara neden olabilir. Havuz suyunu boşaltmayın. Suyun yüzeyden 30 cm kadar aşağıya indirilmesi ve havuz içinde buz yastıklarının olması genleşmeyi önler. Su basıncının korunması ile havuz gövdesindeki çatlamaların önüne geçilir. Havuzun kimyasal olarak da kışa hazırlanması gerekir. Havuz suyunun pH, alkali ve klor değerini kontrol ettirin. Kış boyunca havuzunuzun düzenli bakımını yaptırmaya devam edin.

Bahçe bakımı ve peyzajına da dikkat etmeniz gerekecektir. Bahçenizin toprağını ve bitkilerinizi de kışa hazırlamayı unutmayın. Kışa uygun bitki dikimi, çim bakımı ve baharda açacak çiçeklerin kış aylarından hazırlanması gerekir. Ayrıca soğuk ve yağışlı günlerden etkilenmemesi için bahçe mobilyalarının da tamir ve cila işlemlerinin yapılması kışın da güzel gözüken bir bahçeye sahip olmanın anahtarıdır.