Siteplus

UFUK COŞKUN SOSYAL HİZMET PROJE ÖDÜLLERİ 3 YAŞINDA!

“Sosyal Hizmetlerin Geleceği İçin Bir Fikrim Var” başlığı ile Siteplus Marka Kurucusu Ufuk Coşkun tarafından sosyal hizmet alanında çalışacak olan genç meslektaşları için 2020 yılında ilk kez düzenlenen Ufuk Coşkun Sosyal Hizmet Ödülleri geleceği aydınlatmaya devam ediyor.

1 Kasım 2021-15 Nisan 2022 tarihleri arasında başvuruların kabul edileceği Ufuk Coşkun Sosyal Hizmet Ödülleri katılım koşulları ile ilgili bilgi ufukcoskun.org web sitesinde yer alıyor.

Proje Yarışması

Bu yıl da sosyal hizmet lisans 4. sınıf öğrencileri için “Yaşlı Refahında Yeni Sorunlar Yeni Yaklaşımlar” temalı bir proje yarışması açıldı. Öğrencilerin proje yazım süreciyle ilgili tecrübe kazanması, kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, ekiple çalışma becerilerinin geliştirilmesi, yenilikçi fikirlerinin desteklenerek proje üretme süreçlerinde aktif rol almalarının sağlanması amacıyla düzenlenen yarışmanın temasında aşağıdaki öncelikli alanlarda proje katılımı bekleniyor:

  • Yaşlı refah alanında yaşlı bireylerin sorunlarının çözümüne yönelik yeni yaklaşımların geliştirilmesi,
  • Yaşlıların istihdam sorunları, yaşlı bakım modelleri ve yaşlı bakım hizmetleri, aktif ve sağlıklı yaşlanma, yaşlı ihmali, yaşlı istismarı, yaşlılarda kendini ihmal, yaşlılar ve göç, yaşlılar ve pandemi gibi yaşlı refah alanını ilgilendiren konularda çözüm önerilerinin sunulması,
  • Yaşlıların sosyal hizmet ihtiyaçlarına uygun alanlarda nitelikli ve üretken beşerî sermayenin geliştirilmesi,
  • Yaşlıların yaşam kalitesinin yükseltilmesini ve yaşlılara sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılması.

 

Makale Yarışması

Ufuk Coşkun Sosyal Hizmet Ödülleri kapsamında bu yıl ilk kez sosyal hizmet alanında lisansüstü eğitimine devam eden öğrencilere yönelik olarak bir makale yarışması düzenlenmesine karar verildi. Makale yarışmasında “Genç Refahı: Sorunlar ve Yeni Yaklaşımlar” teması ile sosyal hizmet alanında lisansüstü eğitimlerine devam eden öğrencilerin sosyal hizmet alanında aldıkları eğitimi ve alanda uygulama yaparken edindikleri bilgi ve deneyimleri araştırma becerilerini kullanarak bilimsel bir makaleye aktarabilmeleri için fırsat sağlanması amaçlandı. 

Yayın etiği, uygun başvuru sahipleri, yazım kuralları ve makale şablonu ufukcoskun.org sitesinden indirilebiliyor.

1 Kasım 2021-15 Nisan 2022 tarihleri arasında başvuruların kabul edileceği yarışmanın jürisini sosyal hizmet alanının kıymetli akademisyenleri oluşturuyor.

Jüri üyeleri; Prof. Dr. Veli DUYAN (Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü), Prof. Dr. İsmet Galip YOLCUOĞLU (İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü), Prof. Dr. Kasım KARATAŞ (Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü), Prof. Dr. Kamil ALPTEKİN (KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü), Prof. Dr. İshak Aydemir (Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü) tarafından değerlendirilecek tüm proje ve makale başvuruları için ufukcoskun.org adresine başvurabilir,  ufukcoskunodulleri sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. 

Sosyal hizmet uzmanı olarak deneyimlerini, bilgisini ve enerjisini genç meslektaşlarına aktaran Siteplus Marka Kurucusu Ufuk Coşkun’un TEDxHacettepeUniversity etkinliğinde 19 Haziran 2021 tarihinde yaptığı “Krizde Yönünü Belirleme Sanatı” başlıklı konuşmasını YouTube'daki siteplustv kanalı üzerinden izleyebilirsiniz.