Siteplus

SOSYAL HİZMETLERİN GELECEĞİ İÇİN BİR FİKRİM VAR

Siteplus Marka Kurucusu ve CEO’su Ufuk Coşkun’un deneyimlerini paylaşma hayaliyle “Sosyal Hizmetlerin Geleceği İçin Bir Fikrim Var” başlığı altında oluşturduğu Ufuk Coşkun Proje Ödülleri yarışması 10 Ocak-30 Nisan tarihleri arasında başvuru aldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışma ile sosyal hizmet bölümü 4. sınıf öğrencilerinin aldıkları eğitimi ve uygulama yaparken edindikleri bilgi ve deneyimleri bir projeye aktarma fırsatı sağlandı. Öğrencilerin bilgi ve becerilerini harekete geçirerek sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve sosyal yenilikçiliği destekleyen projeler üretmeleri amaçlandı. Pandemi sürecine denk gelmesi ve üniversitelerin çevrim içi eğitime yönelmesi nedeniyle yarışma başvuruları online olarak kabul edildi.

Jüri üyeleri; Prof. Dr. Veli DUYAN (Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü), Prof. Dr. İsmet Galip YOLCUOĞLU (İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü), Prof. Dr. Kasım KARATAŞ (Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü), Prof. Dr. Kamil ALPTEKİN (KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü), Doç. Dr. İshak Aydemir (Üsküdar üniversitesi sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü) tarafından tüm projeler 1-19 Mayıs 2020 tarihleri arasında titiz bir puanlama ile değerlendirildi.

Tek ve grup olarak toplam 19 projenin katıldığı yarışmada içerik, hedef kitle ve uygulama yöntemleri açısından büyük bir çeşitlilik olduğu gözlendi. 

20 Mayıs 2020’de Instagram üzerinden yapılan canlı yayında tüm jüri üyelerinin katılımıyla sonuçlar açıklandı. 1.’ye 10.000 TL, 2’ye 5.000 TL, 3’ye 2.500 TL, 3 projeye de mansiyon olarak 1.000’er TL ödül verildi. Kazananlar:

BİRİNCİ

Sibel Babayiğit, Serpil Kodalak

Simurg Dönüşüm Akademisi

İKİNCİ

Berna Bolat

Sürdürülebilir Yaşam Dinamiğinde Güçlü Yarınlar

ÜÇÜNCÜ

Hatice Tuğba Üzüm

Her Haftaya Bir Oyun Her Oyuna Bir Bilgi

MANSİYONLAR

Enes Altıntaş, Aylin Salman, Sinan Kaya

Sosyal Hizmet Tartışma Platformu

Şevval Gök

Sağlıkta Şiddeti Önleme ve Sağlık Çalışanları ile Hasta ve Hasta Yakınları Arasındaki Şiddetsiz İletişimi Sağlamaya Yönelik Eğitim Projesi

Aylin Salman, Sinan Kaya, Enes Altıntaş

Sosyal Hizmetin Aktif Televizyonu Sosyotalk

Ufuk Coşkun’un iş hayatına atılacak yeni mezun genç meslektaşları için bir ışık yakma hayaliyle başlattığı bu proje yarışmasını www.ufukcoskun.org web sitesinden veya Instagram, Facebook, Twitter ve LinkedIn üzerinden ufukcoskunodulleri adlı sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.