Siteplus

SONBAHARDA BAHÇE BAKIMI

Bahçenizi kışa hazırlayacağınız zaman geldi. Sonbahar aylarında yapacağınız düzenlemeler ile kış için toprağınızı hazırlayabilir, hatta bahar aylarına yönelik bazı fidelerin ekimine bile bu dönemde başlayabilirsiniz.

Bahçe bakımında dökülen yaprakları toplamak, toprağı havalandırmak, kurumuş dalları budamak, ölü kökleri temizlemek uygulayabileceğiniz ilk adımlar olacaktır. Ayrıca soğuğa hassas bitkilerinizi köklerine zarar vermeden iç mekâna taşımanız gerekecektir.

Bu bitkileri taşıdıktan ve toprağı havalandırdıktan sonra fide ve çiçek dikimi yapabilirsiniz. Çünkü Sonbahar yağmurları bahçe bakımı ve ekim-dikim çalışmaları için uygundur. İlkbahar peyzaj çalışmaları için Lale, Sümbül, Nergis, Çiğdem gibi bitkilerin çok uygundur ve bu bitkilerin soğanlarını bu mevsimde ekebilirsiniz. Sonbahar çiçekleri olan Menekşe ve Kasımpatı bahçenize renk katacaktır. Eğer  bahçenizde çiçeksiz bitkileri tercih ediyorsanız Şimşir, Taflan, Leylandi, Mavi Servi gibi bitkiler de bahçenizi güzelleştirir ve bakımı kolay bitkiler tercih etmiş olursunuz.

Bu dönem aynı zamanda çimlerin daha derinden biçileceği ve havalandırılacağı zamandır. Bu işlemin ardından çimleri bolca sulamak doğru olacaktır. Açık kalan alanlara tohum ile çim ekimi de yapabilirsiniz.

İlaçlama yapmak ve toprağı zenginleştirmek için mutlaka bir uzmana danışmalısınız. Yanlış ilaç ve gübre kullanımı ile bahçenize zarar verebileceğinizi unutmayın ve Siteplus peyzaj ve bahçe bakımına başvurabilirsiniz.

Son olarak; varsa yürüyüş alanlarınızın ve bahçe mobilyalarınızın bakımını yaparak bahçenizin kış hazırlığını tamamlayabilirsiniz.