Siteplus

SİTEPLUS KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE NELER YAPIYOR?

Koronavirüs (Coronavirus) nedir?

İnsanlarda ve hayvanlarda hastalığa yol açabilen ve birçok türü bulunan virüslere “Coronavirus” denilmektedir. İnsanlarda genellikle soğuk algınlığına yol açan bu virüsler hayat kayıplarına varan tablolara da neden olabilmektedir. 2002 yılında Çin’in Guangdong Eyaleti’nde başlayan SARS-CoV virüsü salgını dünya genelinde 17 ülkeye yayılmıştır. Bu salgında 8.098 kişi hastalığa yakalanmış ve 774 kişi hayatını kaybetmiştir. 2012 yılında Suudi Arabistan’da başlayan MERS-CoV virüsü salgını ise dünya genelinde 27 ülkeyi etkilemiş, salgına yakalanan 2.499 kişiden 861’i hayatını kaybetmiştir.

2019-nCoV Akut Solunum Yolu Hastalığı nasıl ortaya çıktı?

2019 yılının son günlerinde Çin’in Hubei Eyaleti’ne bağlı Wuhan şehrinde hastaneye başvuran pnömoni vakalarında bir kümelenme olduğu fark edilmiştir. İlk vakalar, epidemiyolojik olarak Wuhan’daki bir hayvan pazarı ile ilişkilidir. Yeni Coronavirus 2019, 1 Nisan 2020 itibariyle dünya çapında Antarktika hariç tüm kıtalarda, neredeyse dünyadaki tüm ülkelere yayılmış durumdadır.  Son durumda Dünya Sağlık Örgütü hastalığı, “Küresel Salgın” ilan etmiştir. Hastalığın adı “2019-nCoV Akut Solunum Yolu Hastalığı” olarak açıklanmıştır. Virüs Çin’de ortaya çıkmış olsa da Kuzey Amerika ve Avrupa’da o kadar hızlı yayıldı ki bu kıtalarda hayat durma noktasına geldi. Uçuşlar iptal edildi, maske takma zorunluluğu getirildi, kişisel koruyucu malzeme bulmak güçleşti ve hastaneler ihtiyaca yanıt veremez duruma geldi. ABD, İtalya, Çin, İspanya, İran ve Fransa virüsten en çok etkilenen ülkeler oldular. Hastalık pek çok ülke gibi Türkiye’ye de sıçradı.

Siteplus Koronavirüs ile mücadelede neler yapıyor?

Profesyonel temizliğin tecrübeli ismi Siteplus, koronavirüs salgınında da dezenfeksiyon ve sterilizasyon hizmetiyle öne çıkıyor. Ofisler, siteler, fabrikalar, gıda tesisleri, şantiyeler, AVM’ler, süpermarketler, organize sanayi bölgeleri, teknokentler, araç filoları, spor salonları, eğlence merkezleri bu hizmetin verildiği alanlardan bazılarıdır. Buralarda özellikle elle temas edilen tüm yüzeyler “Nano Gümüş Teknolojisi” ile dezenfekte edilmektedir. Bakteri, virüs ve mantarların metabolizmasını bozarak yok eden bu teknoloji uzun süre koruma sağlar.

Siteplus, kurum ve kuruluşlara verdiği dezenfeksiyon ve sterilizasyon hizmetleri için salgına karşı hazırlıklı, nitelikli ve bilinçli bir personel yetiştirmek amacıyla sürekli ve periyodik eğitimler verir.

Koronavirüsten Kişisel Korunma Yolları

+ Ellerinizi sık sık su ve sabun ile minimum 20 saniye boyunca ovarak yıkayın.

+ Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kişilerle aranıza en az 3-4 adım mesafe koyun.

+  Bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırın.

+  Kıyafetlerinizi 60-90 derecede deterjanla yıkayın.

+  Ateş, öksürük, nefes darlığı gibi şikâyetleriniz varsa kendinizi karantinaya alın, maske takarak bir sağlık kuruluşuna başvurun.

+  Öksürme veya hapşırma sırasında ağzınızı ve burnunuzu tek kullanımlık mendille kapatın; mendil yoksa dirseğin dış kısmını kullanın.

+  Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin.

+  Tokalaşma ve sarılma gibi yakın temaslardan kaçının.

+  Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa özellikle yaşlılar ve kronik hastalarla temas etmeyin.

+ Maske takmadan dışarı çıkmayın.

+ Kalabalık yerlerde bulunmayın. Sosyal mesafenizi koruyun.

+  Ellerinizle gözlerinize, ağzınıza ve burnunuza dokunmayın.

+ Sigara içiyorsanız, içmeden önce ve sonra mutlaka ellerinizi yıkayın.

+  Hiçbir kişisel eşyanızı (havlu gibi gündelik eşyaları) ortak kullanmayın.

+ Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin.

+ Mümkünse evde kalın. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın.