Siteplus

SİTE YÖNETİMİNDE SITEPLUS (RÖPORTAJ)

RÖPORTAJ: Osman Oktay Elgin - ANGORA EVLERİ

Bizi misafir ettiğiniz için öncelikle teşekkürler. Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Adım Osman Oktay Elgin. 1943 Malatya doğumluyum. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığından emekliyim, 35 senelik bir hizmetim olduktan sonra 2002 yılında emekliliğimi verdim. 35 yıllık hizmetimin hemen hemen 15 yılı yurt dışında Ticaret Müşaviri olarak görev yaparak geçmiştir. Tanımlamak gerekirse ben Dış Ticaret Uzmanıyım. Emekli olduktan sonra eşimle Angora Evleri’ne yerleşmeye karar verdik.

Siteplus’la tanışma ve çalışma sürecinizden bahseder misiniz?

2004 yılında satın almış olduğumuz bahçe dublekse yerleştik ve bu tarihte binamızın temizlik hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla yapmış olduğumuz sözleşme gereği Siteplus ile çalışmaya başladık. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olan Ufuk Bey ile o zaman tanıştık. Hemen hemen Angora Evleri’nde en uzun süre ile yöneticilik yapan maalesef benim:). Bürokrasiden sonra yöneticilik yapmak tabii biraz farklı bir iştigal sahası. Mecburiyetler bizi bu yola sürükledi. Çünkü Angora Evleri sitesini yapan şirket maalesef iflas etmiş idi. Binamız iflas masasının elinde kalacaktı. İçerisini tamamlayıp buraya taşındık ve o günden bu yana 16 yıldır Siteplus ile çalışıyorum.

Aldığınız hizmetten memnun musunuz?

Çok memnunum. Neden memnunum? Özellikle hizmet sektöründe faaliyette olan bu şirket bence 1. kalite bir iş yapıyor. 2.si son derece güven verici bir şirket. Bundan birkaç yıl önce ben en kıdemli yönetici olduğum için bana sormuşlardı. Temizlik hizmetlerini hangi şirkete yaptıralım diye... Çünkü burada 2200 konutluk bir site, 50 adası var. Bu adalardaki sıra evler ve nokta blokların temizlik ve güvenlik ihtiyaçları var. Bahçe bakımı, çevre temizliği ihtiyacı var. Aslında 2005 yılının sonuna kadar Siteplus şirketi temizlik ve güvenlik hizmetlerini de yürütüyordu. Gece yarısı 12’de veya sabah 4’te kar yağsa dahi Siteplus’ın araçları yolları süpürüyordu. Aslında bu Ankara’da 52 yıldan beri oturan bir kişi olarak bence hakikaten çok önemli.

Siteplus hizmetleri biraz pahalı, onun yerine x firması var daha uygun fiyat veriyor, neden onlarla iş yapmıyoruz, diye sormuşlardı. Ben de onlara meslek hayatım boyunca yurt dışı ve yurt içi hemen hemen 1500 organizasyon yapmış bir insan olarak, 2 Başbakana danışmanlık yapmış bir insan olarak hep profesyonel firmalar ile çalıştım. Amatörler sizleri yarı yolda bırakabilirler. Profesyoneller içerisinde de tecrübeli olanlarla çalışmalısınız gönlünüzün rahat etmesi, işinizin sorunsuz yürümesi ve tamamlanabilmesi için... Her şey para değil...

Siteplus dışında 2 firma da teklif verdi. Bunlar Siteplus teklifinden düşük fiyat verdiler ama ben reddettim. Sebebi: 1) Güvendiğim, 2) Tanıdığım, 3) İşlerini yapacaklarına inandığım içindir. Diğerleri de bunu takip ettiler.

16 yıldır aralıksız Siteplus ile çalışmanızın en önemli sebebi nedir?

Zamanımıza gelecek olursak şu anda Siteplus faaliyet alanını çok fazla genişletmiş bir şirket olarak karşımıza çıkıyor. 2 yıl Avrupa’da, Londra’da okudum. Birleşmiş Milletler bursu ile Amerika’da bulundum. İsviçre’de, Roma’da, Kopenhag’da 4’er yıl görev yaptım. Gözlemci bir insanım. Orada sitelerde oturdum. Site yönetimlerini takip ettim. Burada bakıyorum Ankara’da site yönetimlerine talip olabilecek cesareti bulan bir tek Siteplus var.

Siteplus ile 16 senedir çalıştığımız için ister istemez yönetim kadrosu ile de tanışmış oluyorum. Ufuk Bey’i seviyorum çok iyi bir insan, çok cana yakın bir insan... Son derece personelini koruyan, kollayan, onlar ile sosyal ilişkileri olan bir insan. Hizmetlerin zamanında yapılıyor olması çok önemli. Personellerine bakıyorsunuz hep eğitimden geçmişler. Her yıl ücretler artmış olsa da dostlarıma ve diğer yöneticilere göğsümü gererek gönül rahatlığı ile “Siz de Siteplus ile çalışın” diyebiliyorum. Siteplus’ı tanıdığım ve binamızı emanet ettiğim için çok mutluyum. İlginiz için çok teşekkür ederim.