Siteplus

İŞ BAŞVURUSUNA İŞVEREN BAKIŞ AÇISI İLE YAKLAŞMAK

İş başvurusu yaparken bazı kurallara dikkat etmek, belirli bir dikkat ve özen göstermek başvuru sahibine avantaj sağlar. Beyaz yaka başvurularında olduğu kadar mavi yakalılar için de özenle yapılmış bir iş başvurusu fark yaratacaktır. Siteplus İşe Alım Uzmanı Deniz Güçlüoğlu bu konudaki sorularımızı cevaplayarak bizlere yol gösteriyor.

İş başvurularında genellikle önce bir başvuru formu doldurulması isteniyor. Form doldururken nelere dikkat etmek gerekmektedir?

Öncelikle başvuru yapan kişi formu kendisi doldurmalıdır. Mavi yaka işe alımlarında formu dolduranın okuma yazma bilip bilmediği bu sayede kontrol edilmiş olur. Form eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmalıdır. Adayın dikkati, gösterdiği özen, hatta yazısından bile işi ne kadar istediği ve kişiliği hakkında bilgi sahibi olunabilir.

Bazı formlarda referans kısmı yer alıyor. Bu kısım nasıl doldurulmalıdır? Kimler referans olarak gösterilebilir?

Aile bireylerinden gösterilen referansları ben çok dikkate almıyorum. Daha önce çalıştığı işyerindeki amir veya şef düzeyindeki, yani kişinin çalıştığı pozisyonun üstünde olan bir pozisyondaki kişinin referans olarak gösterilmesi uygun olacaktır. Kurumsal şirketlerde çalışmış olan adayların dahi verdiği referanslarda doğrudan amir bilgisi daha fazla güven vermektedir. Eş pozisyon değil, üst yönetici daha sağlıklı bilgi verecektir.

Form doldurulsa da firmalar özgeçmiş talep edebiliyor. Bir özgeçmiş oluştururken hangi bilgilerin mutlaka özgeçmişte yer alması gerekmektedir?

Kurumsal şirketler genelde kendi iş başvuru formları üzerinden gider, ancak kısa tutulduğundan bu formlar çok detaylı olmaz. Beyaz yakanın görev ve sorumlulukları bu formlara sığmayabilir. Hazırlanan özgeçmişte fotoğraf, isim, adres, iletişim numarası, doğum tarihi ve ikametgâh adresi (açık olmasa da kesinlikle semt ve şehir bilgisi olmalıdır), bunun dışında eğitim bilgisi ve daha önce çalışılan iş yeri ve görev tanımları kronolojik olarak kesinlikle yer alması gereken bilgilerdir. Bunun yanı sıra sertifikalar ve referansların da olmasında fayda vardır.

İyi bir iş başvurusu; yapılan yazılı başvurunun eksiksiz ve doğru bilgiler içermesiyle başlar. Form doldurmada gösterilen özen ve üst yöneticiden alınmış iyi bir referans doğru başvurunun ilk adımlarıdır.

Başvuru yapılacak her firmaya aynı özgeçmiş gönderilebilir mi? Yoksa firmaya göre bazı düzenlemeler yapmak gerekir mi?

Eğer başvuru yapılan firmadaki spesifik bir pozisyonda daha önce bilgi ve deneyim sahibiyseniz o zaman ilgili pozisyonda yaptıklarınızı ve iş sürenizi daha detaylandırılabilirsiniz; ancak verimli ve detaylı bir özgeçmiş oluşturulmuşsa standart olarak paylaşım yapabilirsiniz.

Özgeçmişlerin değerlendirilme süreci her başvuru sahibinin merak ettiği bir konu. İşe alım uzmanları kendilerine gelen çok sayıda özgeçmişin arasından uygun olanları nasıl belirliyor?

İşe alım uzmanı olarak hangi pozisyon için başvuru yapıldığı, ikametgâh adresi ve benzer pozisyonda çalışmış olmak ilk baktığımız unsurlardır. Seçim yapılacak cinsiyet daha önce belirlenmiş ise kadın veya erkek ayrımı, deneyim süresi ve çalıştığı firma da ön eleme için ilk bakılacak maddeler arasında yer alır.  Bunun dışında; belirlenen adaylar ile yapılan bire bir görüşmeler esnasında, diksiyon, iletişim becerisi, kişisel becerileri ve özgeçmişiyle ilgili detay adayı belirlemede bize yardımcı olur. Belirlenen adayın nitelikleri işe alım yapacağımız pozisyon ve görev için uygun olmalıdır.

Yazılı başvuru sürecini geçen adaylar ile telefonda ön görüşme yapılırsa adayın bu görüşmede nasıl bir yöntem izlemesi doğrudur?

Net ve anlaşılır bir konuşma olabilmesi için diyaloğun kesintisiz ve anlaşılır olması gerekir. Mümkünse sessiz bir ortamda soru soran kişinin sorduklarına odaklanıp sakin ve anlaşılır bir şekilde kısa ve net cümleler ile kendilerini ifade etmelidirler. Heyecanlanmadan, fazla detaya girmeden anlaşılır bir şekilde konuşmalıdırlar.

Yüz yüze görüşmeye çağırılan adaylar görüşmeye giderken nasıl hazırlanmalıdırlar? Giyimleri nasıl olmalıdır? Görüşmeye giderken yanlarında getirmeleri gereken belgeler var mıdır?

Ayrıntılı bir özgeçmiş veya telefonda belirtilmiş ekstra bir belge varsa -mesleki yeterlilik belgesi, mavi yaka için hijyen belgesi, operatör belgesi gibi- yanlarında getirebilirler. İş görüşmesine gidilirken kesinlikle özenilmesi gerekir. Kadın adaylarda çok abartıya kaçmadan makyaj yapılmalı, tüm adaylar temiz ve şık giyinmelidir. Hem makyaj ve saçta hem de kıyafette özenli, temiz, derli toplu bir görüntü önemlidir.

Başvuru sahibi yüz yüze görüşmeye giderken ayrıntılı özgeçmişini ve varsa istenen ek belgeleri de yanına almalıdır.

Giyimine, makyajına ve saçına özen göstermeli, ancak abartıya kaçmamalıdır.

Hep başvuru yapılan firmanın işe alım aşamaları ile ilgili olarak konuştuk. Bir de başvuru yapacak kişinin açısından değerlendirme yapabilir miyiz? İş başvurusu yapmak için pozisyon, proje veya firma seçerken bir aday nelere bakmalıdır? 

Emek karşılığı ücret alınıyor, bu nedenle sadece ücret değil sigorta da önem arz eder. Verdiğiniz emeğin karşılığını eksiksiz alabileceğiniz sigortanızın eksiksiz yattığı, uzun süre güvenle çalışabileceğiniz şirketlerde çalışmak önemlidir. Eğer deneyiminiz varsa, daha önce çalıştığınız pozisyonda veya benzer pozisyonlarda başvuru yapmalısınız. Deneyiminiz yoksa ilerde kendinizi nerede görmek istediğinizi düşünerek ve hangi işi yapmak istediğinizi belirleyerek ona göre başvuru yapmalısınız. Kısa vadeli değil, uzun soluklu düşünmelisiniz. İşe giderken mutlu olacağınız, kendinizi tam ve verimli hissedebileceğiniz pozisyona ve şirkete başvuru yapmalısınız. Kişisel özelliklerinizi de dikkate almayı unutmamalısınız. Mesela aktif ve sosyal, konuşmayı seven, insan ilişkileri iyi adaylar sürekli masa başında raporlama yapacakları bir işte çalışırlarsa uzun vadede mutsuz olacaklardır. 

Görüşme sırasında başvuru yapan kişi firmaya hangi soruları yöneltmeli ve firmadan hangi bilgileri edinmelidir?

Eğer işe alım sırasında detaylı bilgi verilmediyse başvuru yaptığı pozisyonun görev tanımı ile ilgili net bilgi isteyebilir. Nerede çalışacağı, çalışma saatleri, hafta sonu mesaisinin olup olmaması sorulabilir. Mavi yaka pozisyonları için ücret, varsa yan sosyal haklar öğrenilmelidir. Beyaz yakada ücret bilgisi genelde ikinci aşama mülakata bırakılır ve üst yönetici tarafından bilgilendirme yapılır, bu aşamada görüşmek, belirlenen tutar üzerinden görüş ve istek bildirmek daha doğru olacaktır.

Eğer yapılan başvuru sonuçlanmak üzereyse aday aklında soru işareti kalmayacak şekilde tüm sorularının cevabını almalı, ulaşım ve proje şartlarıyla ilgili detaylı bilgi sahibi olarak karar vermelidir. En başta yapılan durum değerlendirmesi karşılıklı emek ve zaman kaybını önleyecek ve birlikte daha uzun çalışılmasını sağlayacaktır.

Herkesin herkes hakkında hemen bilgi sahibi olabildiği dijital bir dünyada yaşıyoruz. Başvuru sahiplerinin sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımların işe giriş sürecinde olumlu veya olumsuz bir etkisi olabilir mi?

Profil fotoğrafları burada en belirleyici unsurdur. İş başvurusu yaparken diğer sosyal medya hesaplarından paylaştığınız fotoğrafları değil, bir nevi vesikalık formatında bir resmin kullanılması daha uygun olacaktır. Beyaz yakada başvuru sahibinin kurum kültürüne uygun olup olmadığını belirlemede bazen kişisel hesapların incelenmesi gerekebilir.