Siteplus

İNŞAAT SONU TEMİZLİK

İnşaatı yeni tamamlanmış yerlerin kullanıma hazırlanması, buradaki malzemelerin toz, harç parçaları, silikon ve bant izleri gibi inşaattan kalmış malzemelerden temizlenmesi “inşaat sonu temizliği” olarak adlandırılan profesyonel temizlik modelidir. Profesyonel temizlik ekibi, sistematik bir şekilde, bu temizliğe özel malzemeler kullanarak inşaatı yeni biten iş veya yaşam alanını temizler ve ortamı kullanıma hazır hale getirir. Ancak herkes bu tarz bir kurumsal ve profesyonel temizlik uygulamasına bütçe ayıramayabilir.

 

Tadilat yaptıran ve dışarıdan profesyonel temizlik hizmeti için bütçe ayıramayanlar için inşaat sonrası temizlik için basit adımları derledik:

 

+ İnşaat temizliğinde öncelik olan tavanları ve duvarları, tüm yüzeyleri süpürün.

 

+ Zeminleri önce süpürün, sonra paspaslayın ve dezenfekte edin.

 

+ Tüm döşemeleri elektrik süpürgesiyle temizleyin.

 

+ Kapıları, kapı kollarını, süpürgelikleri ve pervazları silin.

 

+ Banyo temizliğinde ve mutfak temizliğinde, içindeki alet, dolap ve tezgâhlar ile birlikte kapsamlı bir şekilde silin ve hijyenini sağlayın.

 

+ Pervazlar ve çerçeveler dahil tüm pencere iç kısımlarının tozunu elektrik süpürgesi ile alın ve ardından silerek temizleyin.

 

+ Tüm kanalların, ızgaraların, havalandırma deliklerinin, panjurların, tavan vantilatörlerinin ve aydınlatma armatürlerinin tozunu alın.

 

+ Tüm donanım menteşelerini, kulplarını, rafları ve dolap kapaklarını temizleyin.

 

+ Dolapların içini temizleyin.

 

+ Tadilatı yapan yüklenicinizin sözleşmenizin gereği olarak çöp ve döküntüleri kaldırması beklenir. Yine de çöp ve döküntü kaldıysa bunları uygun bir şekilde bertaraf edin.