Siteplus

ÖZEL GÜVENLİK FİRMALARI

Özel Güvenlik Firmaları

Özel güvenlik firmaları hem işletmeler hem de bireyler için oldukça önemli bir konudur. Firmalar ve kişiler güvenlik önlemlerini artıracak çözüm arayışına girebilmektedir. İşte bu noktada devreye güvenlik konusunda uzmanlaşmış firmalar girmektedir. Bu firmalar hizmet verdikleri kişi veya kuruluşlara profesyonel güvenlik hizmeti sağlamakla yükümlüdürler. Fiziksel ve elektronik güvenlik veya danışmanlık gibi çeşitli alanlarda hizmet sunarak müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar. Şirketler, güvenlik görevlileri ve uzman ekip ile teknik ekipman ve çeşitli güvenlik protokolleri kullanarak müşterilerin ihtiyacını karşılamaktadır. Bu sayede müşterilerin ihtiyacına uygun olarak çözüm üretebilmekte ve güvenlik ihlallerini en aza indirebilmek için çeşitli güvenlik önlemleri alabilmektedir.

Özel Güvenlik Firmalarının Görevleri Nelerdir ?

Firmaların yükümlü olduğu görevler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Güvenlik görevlisi personeli sağlama: Özel güvenlik firmaları kendilerine başvuran müşterilerin ihtiyaçlarına uygun olarak güvenlik görevlisi sağlayabilir. Örneğin bir alışveriş merkezi ya da iş yeri için güvenlik görevlisi sağlamak firmanın sorumluluğundadır.
  • Alarm ve kamera sistemi kurma: Güvenlik firmaları müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda güvenlik sistemi kurabilmektedir. Bu sayede güvenliği ihlal eden bir durum tespit edilip çok daha kolay müdahale edilebilir.
  • Olaylara müdahale etme: Güvenlik şirketleri müşterilerine sağladıkları güvenlik personeli ile olaylara müdahale edilebilmektedir. Güvenlik görevlileri kavga ya da şiddet gibi olaylarda gerekli müdahaleyi yaparak güvenliği sağlayabilmektedir.

Güvenlik hizmetinden yeterli şekilde fayda sağlayabilmek için profesyonel şirketleri tercih etmek önem arz etmektedir. Nöbet listeleri ya da sigorta işlemleri gibi çeşitli prosedürlerden dolayı profesyonel hizmet veren yerleri tercih etmek kişiye ya da işyerine kolaylık sağlayacaktır.

Özel Güvenlik Firmalarının Avantajları Nelerdir ?

Güvenlik hizmetinde profesyonel hizmet almaya başladığınız zaman insan kaynakları temini ve iş yönetimi konusunda büyük bir avantaj elde etmiş olursunuz. Özel güvenlik görevlisinin güvenlik sertifikasına sahip olması İç İşleri Bakanlığı tarafından zorunlu tutulmaktadır. Sertifika sahibi elemanların bulunması, işe giriş çıkış işlemleri yapılması gibi prosedürler özel güvenlik firmaları tarafından gerçekleştirir. Bu da kişiyi ekstra prosedürlerden kurtararak kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca hukuki sorumluluklar açısından da hizmeti alan kişilerin yükünü hafifletmektedirler. Güvenlik firmaları çalıştırdığı her bir personel için 3. Şahıs mali sorumluluk sigortasını yaptırmakla yükümlüdür. Buna ek olarak profesyonel firmalar vergi yükümlülüğü açısından da kolaylık sağlamaktadır. Bu firmalardan alınan hizmetler gelir vergisi ve katma değer vergisi olarak vergiden düşebilir.

Kalabalık bir yer için güvenlik hizmeti talep edildiği takdirde özel güvenlik firmaları, nöbet sistemi şeklinde bir güvenlik sistemi sağlanmaktadır. Bu gibi durumlarda nöbet listesi, risk analizi, tutanak hazırlanması, işlerin nasıl yönetileceği, acil durumlarda alınabilecek önlemler gibi konularda profesyonel güvenlik şirketleri sizlere tam teferruatlı bir şekilde hizmet sunar. Tehlikeli bazı iş kollarında gerekli sorumlulukların alınması gerekmektedir. İş güvenliği kanunu gereğince bu tür iş kollarında gerekli güvenlik önlemlerinin alınması güvenlik şirketinin sorumluluğundadır. Bu nedenle bu alanda da profesyonellik bir hayli önemlidir.

Profesyonel güvenlik şirketlerinin sağladığı bir diğer avantaj ise ülke genelinde OHAL ilan edilmesi durumunda sıkı denetimlerin yaptırımı güvenlik şirketlerine aittir. Diğer bir avantaj da güvenlik personelinin hasta olması ya da beklenmeyen durumlarda hizmetin kesintisiz bir şekilde devam edebilmesi için güvenlik personeli yerine yeni ve donanımlı bir eleman sağlamaktır. Bu tip özel güvenlik firmaları tarafından verilen hizmetlerde çeşitli aksaklıklar yaşamamak için güvenlik hizmeti alacağınız firmaları doğru seçmeniz gereklidir. Sonuç olarak her alanda olduğu gibi özel güvenlik hizmeti alırken de profesyonelliği dikkate almak risk yönetimi ve güvenlik açısından oldukça önem arz etmektedir.